17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024

Telefonul infidelilor

În Japonia, cel mai căutat telefon nu este un smartphone de ultimă generaţie. Potrivit corierre.it, în prezent este la mare modă Fujitsu F-Series, un model vechi cu clapetă. Ceea ce îl face deosebit de interesant pentru utilizatori nu sunt nici dimensiunile, nici durata de viaţă a bateriei, ci modul în care protejează intimitatea proprietarului. Telefonul permite vizionarea mesajelor şi a apelurilor telefonice doar prin intermediul unui cod. Această caracteristică i-a făcut pe japonezi să îi ofere modelului Fujitsu F-Series denumirea de „uwaki keitai“ sau „telefonul infidelilor“. Telefonul a stârnit şi interesul redactorilor de la Wall Street Journal, care au dedicat un amplu articol acestui telefon. La o analiză atentă, avem de a face cu un model destul de demodat, cu clapetă. Însă, designul învechit şi tehnica depăşită nu îi încurajază pe consumatori. Fujitsu F-Series este în prezent unul dintre cele mai bine vândute din Ţara Soarelui Răsare.

Mod de funcţionare

Telefonul este prevăzut cu o serie de funcţii, care permit ascunderea anumitor date personale. Oricine ar cotrobăi prin telefonul mobil nu va putea vedea decât ceea ce utilizatorul lasă să se vadă. În acelaşi timp, utilizatorul îşi poate verifica mesajele private prin anumite semnale stabilite chiar de el: un anumit semnal sonor, schimbarea culorii bateriei, alte semne pe ecran etc. Toate pot fi dezactivate cu un cod secret creat de utilizator. Printre cei care le-au încercat s-au numărat şi câţiva bloggeri japonezi cunoscuţi, care ar recunoscut că telefonul le este de un real ajutor, mai ales în cazul în care unul dintre ei jonglează cu trei relaţii odată.
Acest telefon a fost cerut, practic, de utilizatori. După mai multe cazuri de despărţire şi certuri de neuitat, compania s-a gândit să creeze un astfel de telefon. Cei care nu au însă nimic de ascuns sau nu este atât de strict în ceea ce priveşte propria intimitate pot dezactiva oricând opţiunea.

Intimitate absolută

Un blogger japonez, cunoscut sub pseudonimul Bakanabe, a povestit că şi-a reparat de mai multe ori vechiul său model de telefon. Potrivit Wall Street Journal, modul „privacy“ a fost activat pe modele F-Series încă din 2002. „Dacă Tiger Woods ar fi avut acest telefon, nu ar mai fi avut probleme“, a glumit un profesor de la Keio University. Modelul este disponibil doar în Japonia, iar compania producătoare nu are deocamdată de gând să lanseze telefonul şi dincolo de graniţele Japoniei. De asemenea, reprezentanţii companiei au anunţat că lucrează la extinderea „privacy mode“ şi pentru smartphone-uri sale de ultimă generaţie şi se estimează că doar după apariţia pe piaţă a acestora, japonezii vor renunţa definitiv la vechile telefoane cu clapetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS